Oglasio se pizza majstor
2

Optužili ga da je otrovao Jordana 1997. godine, a on tvrdi: To je sve velika glupost

N. K.
Foto: Clutchpoints
Foto: Clutchpoints
Legendarni Michael Jordan je u dokumentarnom hit serijalu "Posljednji ples" otkrio kako u jednoj od svojih najpoznatijih utakmica protiv Utah Jazza u finalu NBA lige 1997. godine nije imao gripu, kako se godinama mislilo, već se otrovao pizzom.

Naime, Jordan se sa trenerom Timom Groverom i ličnim pomoćnikom Georgeom Koehlerom družio noć ranije u sobi hotela Marriot u Salt Lake Cityju, a nakon što je ogladnio oko 22:30 naručio je pizzu iz poznatog lanca Pizza Hut.

"Pizzu sam sam pojeo, niko je drugi nije jeo. Probudio sam se oko 2:30 i povraćao na sve strane. Nisam zapravo imao gripu tu utakmicu, radilo se o trovanju hranom", ispričao je Jordan.

Grover je opisao da je Jordana zatekao sklupčanog u fetalnom položaju te da se tresao i tražio ljekara, a nakon špekulacija da je stavljeno nešto u hranu kako bi pomogli svojoj ekipi, oglasio se i Craig Fite koji je te večeri napravio pizzu i dostavio je.

"Oko 23 sata, odnosno desetak minuta prije našeg zatvaranja za taj dan, stigla je narudžba iz obližnjeg hotela Marriot. Osoblje restorana znalo je da tamo odsjedaju Chicago Bullsi pa smo pretpostavljali da je pizzu naručio jedan od njihovih igrača. Ispostavilo se da je to bio upravo Jordan. Velika je glupost da sam ga otrovao, pa ja sam doživotni navijač Bullsa. Kada sam saznao za narudžbu, preuzeo sam izradu pizze kako neko od kolega ne bi napravio ono što se ne smije, jer su svi navijali za Jazz. Pizza nijednog trenutka nije napuštala moje ruke, a i lično sam je dostavio. Sa mnom je bio kolega, pokušali smo vidjeti ko je naručio pizzu. Bio je to Michael, čak nam je i mahnuo. Van pameti je i pomisliti da bih ja otrovao svog omiljenog igrača", rekao je Fite javivši se u "The Big Show" emisiju na radiostanici 1280 The Zone u Salt Lake Cityju.