Jović ima nadu
20

Optimizam u Tuzla Cityju nakon Alkmaara: Uz pomoć publike na Grbavici želimo napraviti senzaciju

K. H.
Foto: FK Tuzla City
Foto: FK Tuzla City
Nogometaši AZ Alkmaara pobijedili su Tuzla City rezultatom 1:0 u prvom susretu 2. kola kvalifikacija Konferencijske lige, a trener Tuzlaka Dragan Jović vjeruje da njegov tim u uzvratu može napraviti senzaciju i proći u 3. pretkolo.
Jović je nakon utakmice rekao da su njegovi igrači odigrali izuzetno dobru utakmicu, iako su se maksimalno potrošili i umorili, no da nada još uvijek postoji i da vjeruje kako se u uzvratu na Grbavici može desiti čudo.

"Jedna jako zahtjevna utakmica, momci su se energetski mnogo potrošili, ali su na kraju sve izdržali. Oni su 90 minuta bili koncentrisani na ispunjavanju taktičkih zadataka, a praktično smo ih ostavili na samo jednoj pravoj šansi, odnosno tom penalu koji su iskoristili", rekao je Jović pa nastavio:

"Ono što nas raduje jeste da smo napravili odličan rezultat i imamo nadu za revanš gdje će ta druga utakmica odlučiti putnika u 3. pretkolo. Sada je više samopouzdanja i vjere u sebe i nadam se da ćemo s tim odigrati bolju utakmicu u uzvratu i nadam se da uz dobro popunjenu Grbavicu i uz pomoć publike i navijača možemo do senzacije."

Medijima se obratio i desni bek Ajdin Nukić koji je rekao da će on i njegovi saigrači dati još više "sebe" u uzvratu.

Iako Tuzlaci nisu loše otvorili meč, nizozemski tim je poveo u 12. minuti nakon penala koji je De Wit pretvorio u pogodak za 1:0.

"Čestitao bih saigračima na velikoj borbi, svi znamo da je Alkmaar odlična ekipa, a u uzvratu ćemo dati još veći maksimum nego danas i pozvao bih sve navijače da nas podrže u što je moguće većem broju. Ako Bog da, slavimo prolazak u 3. pretkolo", rekao je Nukić.

Revanš između Tuzla Cityja i AZ Alkmaara igra se naredni četvrtak na stadionu Grbavica u Sarajevu.