Copa Libertadores
18

Opšta tučnjava u Brazilu: Sudija isključio osam igrača na duelu Gremija i Internacionala

E. B.
Novu potvrdu da je južnoamerički nogomet poseban ne samo po majstorstvu igrača, već i po "vrućim" glavama dobili smo sinoć na duelu Copa Libertadoresa.

U drugom kolu sastale su se brazilske ekipe Gremio i internacional, a susret su obilježili veliki incidenti u samoj završnici meča.

Susret je završen rezultatom 0:0, a od prve minute arbitar Rapallini je imao pune ruke posla. Već u prvih 45 minuta podijelio je pet žutih kartona zbog grubih startova, a u posljednjim trenucima meča je morao posegnuti i za crvenim kartonima. I to njih osam!

U 87. minuti susreta nakon jednog žestokog prekršaja kod aut-linije nastala je opća tuča u kojoj su učestvovali svi igrači obje ekipe, uključujući i one sa klupa za rezervne igrače.

Argentinski arbitar je na kraju "nagradio" one najborbenije crvenim kartonima, a podijelio ih je po četiri na obje strane. Tačnije, po tri igračima koji su bili na terenu i po jedan igračima s klupe.

Luciano, Pepe, Henrique i Miranda su isključeni u redovima domaće, a Edenilson, Moises, Cuesta i Praxedes u redovima gostujuće ekipe.