Napušta Vučicu
73

Oproštaj De Rossija: Roma i ja smo birali jedno drugo, među nama ima mnogo ljubavi

Piše: D. B.
Daniele De Rossi
Daniele De Rossi
Kapiten Rome Daniele De Rossi danas je održao konferenciju za medije na kojoj je govorio o svom odlasku iz kluba u kojem je proveo cijelu karijeru.

Roma je danas objavila zvaničnu informaciju da De Rossi naredne sezone neće nastupati za ovaj rimski klub, a tim povodom se kapiten Vučice obratio medijima.

"Roma i ja smo birali jedno drugo. Ima mnogo ljubavi među nama sada, a bit će i u budućnosti, čak i ako bude u drugom obliku. Nemojte se kladiti da me nećete vidjeti među navijačima na gostujućim utakmicama dok jedem sendvič, pijem pivo i navijam sa svojim prijateljima", izjavio je De Rossi koji je u ponedjeljak saznao da neće dobiti novi ugovor.

Nije krio da žali zbog činjenice da nije osvojio mnogo trofeja.

"Kada se osvrnem unazad, promijenio bih neke određene trenutke, no, sve u svemu, ne bih promijenio ništa kada je riječ o lojalnosti ovom timu. Da imam magični štapić, dodao bih nekoliko trofeja", rekao je iskusni veznjak.

Njemu su čelnici kluba ponudili funkciju, ali on još uvijek nije spreman na to.

"Shvatio sam da će klub donijeti odluku o meni. Imam gotovo 36 godina i znam kakav je nogomet, ali nisam želio ometati našu trku za Evropom. Hvala direktorima na njihovoj ponudi, poštujem je i cijenim, ali ja se još uvijek osjećam kao igrač. Nisam smatrao da odluka treba biti samo moja, klub postoji za takve odluke uz trenere. Neko mora donijeti konačnu odluku", kazao je De Rossi.

Daniele De Rossi u zagrljaju s Edinom Džekom
Daniele De Rossi u zagrljaju s Edinom Džekom

U planu mu je da u budućnosti postane nogometni trener.

"Želio bih kasnije postati trener, ali se sada ne vidim na poziciji direktora. Ipak, takva uloga u Romi bi imala značenje. Moram učiti, bit će to dugo putovanje", svjestan je kapiten Vučice.

Navijače je pozvao da nastave podržavati Romu, a Rimljane iz ekipe da slijede svoj put.

"Oduvijek sam volio Romu, moj savjet navijačima je da se vrate ovoj ekipi, to je dobra grupa koja zaslužuje poštovanje. Rimljani su važni za ovaj klub, tu su Florenzi i Pellegrini, ali oni me ne trebaju kopirati, nego stvoriti vlastiti put", završio je De Rossi.

Njegova posljednja utakmica na Olimpicu bit će susret s Parmom.

Recimo da su na konferenciji za medije bili prisutni De Rossijevi saigrači među kojima je bio i kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko.