Brže od očekivanog
2

Oporavljeni Sead Kolašinac konkurisao za meč Arsenala protiv Brentforda

Klix.ba
Sead Kolašinac (Foto: EPA-EFE)
Sead Kolašinac (Foto: EPA-EFE)
Bh. reprezentativac Sead Kolašinac oporavio se od povrede koljena i konkurisao za tim Arsenala u meču Carabao cupa protiv Brentforda koji su Topnici pobijedili rezultatom 3:1.

Kolašinac je povredu doživio na prijateljskoj utakmici između Arsenala i Chelseaja tokom ljetnih priprema, a do sada nije odigrao nijednu minutu u novoj sezoni.

Prve informacije govorile su da će Kolašinac blizu dva i po mjeseca biti van terena i da bi se treningu trebao vratiti početkom oktobra, ali stameni lijevi bek oporavio se brže nego što je očekivano i nakon nekoliko treninga konkurisao je za tim u meču Carabao Cupa. Ipak, nije dobio priliku za igru.

Kolašinac je propustio i dvije utakmice Lige nacija koje je BiH igrala protiv Sjeverne Irske i Austrije, a njegov oporavak svakako raduje i selektora Prosinečkog s obzirom na to da će Kolašinac sigurno zauzeti mjesto na lijevoj strani.

Arsenal je, podsjećamo, porazio Brentford 3:1, što je šesta uzastopna pobjeda Topnika u svim takmičenjima, čime su na sjajan način odgovorili kritičarima poslije dva poraza u prva dva kola. Arsenal za vikend igra protiv Watforda na svom terenu te će imati idealnu priliku da se dodatno približi vrhu Premijer lige.