Nakon crnih prognoza
35

Operacija trajala više od tri sata: Stigle su konkretne vijesti o teško povrijeđenom Diakhabyju

H. H.
Igrači Reala i Valencije hvatali su se za glavu nakon povrede Diakhabyja (Foto: EPA-EFE)
Igrači Reala i Valencije hvatali su se za glavu nakon povrede Diakhabyja (Foto: EPA-EFE)
Francuski nogometaš Mouctar Diakhaby uspješno je operisan nakon veoma teške povrede koju je doživio na utakmici njegove Valencije protiv Real Madrida (2:2).

U posljednjim trenucima meča nakon jednog duela nogometaš Reala Tchouaméni je pao na njegovu desnu nogu, a težina i inercija Madriđana su učinili ostalo.

Odmah je bilo jasno da se radi o teškoj povredi, a igrači oba tima su u nevjerici gledali šta se dešava i hvatali su se za glave.

Diakhabyju je stradalo koljeno, te se čak dovodila u pitanje njegova karijera, dok su najcrnje prognoze govorile da neće moći ni hodati.

Ipak, nakon operacije koja je trajala više od tri sata , vijesti koje stižu iz Valencije su dobre, s obzirom na ekstremnu težinu povrede.

Kada su ljekari naknadno otvorili koljeno, otkrili su da su meniskus i hrskavica relativno malo zahvaćeni, te postoji nada da će se oporaviti prije nego se predviđalo u prvi mah i da će ponovo igrati nogomet.

Igrač će ostati u bolnici Jean Mermoz Ramsey Santé u francuskom gradu prije nego što ode kući gdje će mirno započeti oporavak, a trenutno se predviđa da će s terena odustvovati između 10 i 12 mjeseci.

Inače, za subotnju utakmicu protiv Getafea, Valencija priprema počast svom igraču od strane igrača, stručnog štaba i osoblja kluba.

Nogometaši Valencije će na teren izaći u dresovima francuskog centralnog defanzivca, a očekuje se i da nogometaši Getafea podrže Diakhabyja.