15.000 KM pomoći
0

Općina Centar pomaže rad FK Sarajevo

Sarajevo-x.com
U prostorijama Uprave Fudbalskog kluba Sarajevo 9. novembra 2011. godine načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktor Kluba Dino Selimović potpisali su protokol o realizaciji granta iz budžeta Općine Centar za podršku FK Sarajevo.

Radi se o iznosu od 15.000 KM koje je Općinsko vijeće Centar na 32. redovnoj sjednici, održanoj 27. oktobra 2011. godine, u okviru usvojenih izmjena i dopuna ovogodišnjeg budžeta, izdvojilo za aktivnosti obilježavanja 65. godišnjice ovog sportskog kluba i subvencioniranje troškova sportskih priprema.

Prilikom potpisivanja protokola načelnik Bećirević je kazao da, u ovim teškim vremenima, Općina pomaže rad FK Sarajevo koliko joj to dozvoljavaju mogućnosti te da je donacija rođendanski poklon Općine Centar ovom klubu za proslavu jubileja postojanja.

Direktor Dino Selimović se, u ime FK Sarajevo, zahvalio na donaciji Općine Centar na čijem području je smještena uprava i stadion kluba.

''Tokom proteklih godina Općina Centar se pokazala kao veliki prijatelj našeg kluba, čime se svrstava u članstvo Bordo prijatelja bez čije pomoći bi bilo otežano funkcionisanje Kluba.'', kazao je Selimović i dodao da nova uprava kao prioritet ima za cilj razvoj omladinskog pogona talentovanih mladih igrača koji će biti ponos FK Sarajevo.

Nakon potpisivanja protokola Selimović je načelniku Bećireviću, kao simboličan znak pažnje, uručio prigodne poklone iz novootvorenog Fan Shopa ovog kluba.