Didier Drogba
0

Ono najbolje od Chelseaja tek dolazi

Totalsport
Didieru Drogbi, nogometnom reprezentativcu Obale Slonovače, te njegovom londonskom Chelseaju, prilično je dobro počelo u novoj sezoni.

Nakon tri kola novog Premiershipa, Chelsea ima tri pobjede, dok je Drogba tokom tih 270 minuta postigao tri pogotka, te je trenutno drugi strijelac lige iza igrača Tottenhama Jermainea Defoea.

Niti Drogba, niti bilo ko drugi iz londonskog kluba, nije se uljuljkao u odličan start, što je jasno s obzirom da je prošlo tek nekoliko sedmica u dugoj i napornoj nogometnoj sezoni.

  • Moramo biti zadovoljni, jer zasad nam je na terenu polazilo za rukom ono što smo se dogovarali s trenerom i ono što je tražio od nas - rekao je Drogba i nastavio:

  • No, ono najbolje od Chelseaja tek dolazi. Naša forma se može još dizati jako mnogo, postoji mnogo praznog prostora koji moramo popuniti novim kvalitetama. Ove sezone, mislim, imamo još više klubova u Premiershipu kao opasne suparnike za vrh. Četvorki su se pridružili Tottenham i Manchester City i bit će ovo jedno od zanimljivijih prvenstava u Engleskoj, u posljednje vrijeme - završio je Drogba.