Pohvalio saigrača
14

Onana objasnio zašto je urlao na Maguirea: On je odličan, pa je normalno da od njega tražim mnogo

E. B.
Andre Onana
Andre Onana
Nakon prijateljske utakmice između Manchester Uniteda i Borussije Dortmund mnogo pažnje je izazvala situacija u kojoj je novi golman Crvenih đavola Andre Onana burno reagovao nakon greške štopera Harryja Maguirea.
Maguire je na utakmici u Las Vegasu veoma loše reagovao na pritisak i presing igrača Borussije, nakon čega je uslijedio brzo kontranapad Milionera i velika šansa pred golom Uniteda.

Onana je spasio čist pogodak, a potom odmah dotrčao urlajući do Maguirea i bez previše ustručavanja mu održao lekciju o onom što je uradio.

Nije dugo trebalo da se na internetu pojave komentari kako "Onana mrzi Maguirea".

Kamerunski golman je nakon poraza rezultatom 3:2 odbacio te tvrdnje i potom objasnio svoju reakciju, a nema sumnje kako je riječima koje je izrekao već "kupio" navijače Uniteda.

[TWITTER]1685980160896413697[/TWITTER]

"Pokušavam razgovarati tokom utakmice s igračima. Harry je dobar igrač, jedan je od kapitena ekipe. On je odličan u igri s loptom, pa je normalno da od njega tražim mnogo. Imam odličan odnos sa njim, a kada branim, od svih igrača tražim maksimum. Prvo od sebe tražim maksimum jer smo svi zajedno u ovome. Ne trebamo se bojati praviti greške jer su i one sastavni dio života. Moramo učiti iz njih. Meni je čast što sam ovdje i sretan sam što mi je Harry saigrač", rekao je Onana.