Igrač Napolija
9

"On je najbolji štoper na svijetu": Radi najmanje 20 dobrih stvari po meču, za pet sekundi pretrči teren

K. H.
Kim Min-Jae u tamnom dresu (Foto: EPA-EFE)
Kim Min-Jae u tamnom dresu (Foto: EPA-EFE)
Trener Napolija Luciano Spalletti smatra da je štoper ovog kluba Kim Min-Jae trenutno najbolji defanzivac svijeta, a opisivajući njegovu igru naveo ga je kao jedan od glavnih razloga zbog kojih je ovaj tim toliko uspješan u ovoj sezoni.

Spalletti je za svog igrača rekao da u jednoj utakmici uradi najmanje 20 nevjerovatnih stvari na terenu, a da gotovo čitav teren s loptom u nogama može pretrčati za pet sekundi.

"Kim Min-Jae je trenutno najbolji štoper na svijetu", rekao je Spalletti pa nastavio:

"On radi najmanje 20 nevjerovatnih stvari na jednoj utakmici. Kada krene u trk s loptom u nogama, može doći u kazneni prostor protivnika za pet sekundi."

Napoli je trenutno ubjedljivo na prvom mjestu u Seriji A i imaju čak 18 bodova više od drugoplasiranog Intera, a pored toga su nadomak četvrtfinala Lige prvaka jer iz prvog meča protiv Eintrachta iz Frankfurta imaju prednost od 2:0.

U ovoj sezoni odigrali su ukupno 26 mečeva, a ostvarili su 22 pobjede uz dva remija i dva poraza te gol-razliku 60:16, što najbolje govori koliko su čvrsti u odbrani i s druge strane, efikasni u napadu.