Nogomet
0

Omladinci Sarajeva remizirali sa vršnjacima iz Intera

Klix.ba
Na prvoj utakmici 38. po redu fudbalskog turnira "Trofeo Dossena", U-19 selekcija Fudbalskog kluba Sarajevo, odmjerila je snage protiv vršnjaka velikana italijanskog fudbala, Intera. Utakmica u gradu Crema u Italiji, završena je rezultatom 0:0.

Nakon početnog ispitivanja snaga, prvu priliku na utakmici imali su juniori Sarajeva. U 15. minuti, Radovac sjajno proigrava Aganspahića, koji izlazi sam pred golmana Intera, ali ne uspijeva postići gol. Četiri minute poslije, šut sa desne strane sjajno brani kapiten Bordo ekipe, Emir Plakalo i odbija loptu na prečku.

Od prvog trenutka, omladinci Sarajeva nastupali su rasterećeno, sa željom da se nadigravaju sa renomiranim protivnikom, koji u svom kadru, od 21 igrača, broji čak 14 omladinskih reprezentativaca različitih zemalja svijeta.

U 25. minuti utakmice, Sarajevo postiže gol, koji je poništen zbog diskutabilne nedozvoljene pozicije. Prethodno je Radovac dubinskom loptom uposlio Anđušića, čiji udarac završava u golu Intera, ali je pogodak poništen.

Nedugo nakon toga, igrači Intera su imali svoju priliku, kada jedan udarac odlazi preko gola Plakala. U 31. minuti, Anđušić je ponovo bio u prilici, ali njegov udarac odlazi iznad prečke. Dvije minute poslije, Agaspahić je ponovo bio u sjajnoj prilici. Oči u oči se našao sa golmanom, međutim, šutira direktno u golmana i ne dolazi do rezultatske promjene.

Do kraja poluvremena istakao se i Faris Handžić, koji je bio nerješiv problem za zadnju liniju Intera. U posljednjoj minuti prvog dijela, Kapić je imao još jednu veliku priliku, ali njegov udarac golman Intera skreće u korner.

Drugo poluvrijeme bolje započinje italijanski klub. Ipak, prvu ozbiljnu priliku u nastavku imaju omladinci kluba sa Koševa. Radovac šutira sa dvadeset metara, međutim, ponovo se istakao golman Intera. U nastavku su još po jednom pokušali Kapić i Rastoder, koji nisu bili precizni. Prva izmjena u ekipi Sarajeva izvršena je u 70-oj minuti, kada je umjesto Međedovića priliku dobio Vazda, dok je na drugoj strani Inter u međuvremenu izvršio čak četiri izmjene.

Posljednje minute utakmice obilježila je intenzivna kiša. Do kraja, igrači Intera imali su još jednu priliku. Međutim, šut iz slobodnjaka, Emir Plakalo je sigurno odbranio. U-19 selekcija Fudbalskog kluba Sarajevo ostvarila je zapažen rezultat odigravši nerješeno protiv selekcije Intera iz Milana.

Dobar nastup Sarajeva dobiva još više na značaju, ako uzmemo u obzir da su i nekolicina kadeta, omladinci rođeni 1997. godine i mlađi, zabilježili nastup na ovoj izuzetno jakoj utakmici, namijenjenoj za igrače rođene 1995. godine i mlađe.

U-19: Inter Milan 0:0 FK SARAJEVO

Inter: Costa, Crosato, Dalla Riva, Yao Guy, Pinton, Gaiola, Camara, Gnoukouri, Bigotto, Knudsen, Ventre.

Sarajevo: Plakalo, Pendek, Rastoder, Zukić, Mihojević, Handžić, Radovac, Kapić, Anđušić, Aganspahić, Međedović (Vazda).