Kup BiH
0

Omladinac slavio protiv Širokog, ubjedljiva pobjeda Sarajeva

Piše: D.B.
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Danas je u okviru Kupa BiH odigrano pet utakmica koje su počele u 15:30 sati. Sastali su se Sarajevo i Sloboda (BN), Leotar i Branitelj, Kozara i Sloboda (T), Omladinac i Široki Brijeg te Čelik i Slavija. Susret Borca i Željezničara je počeo u 17 sati.

Igrači Sarajeva su furiozno otvorili utakmicu i za manje od pet minuta poveli rezultatom 2:0. Prvi pogodak je postigao Džakmić u drugoj minuti, da bi već u četvrtoj minuti Kojašević povisio rezultat na 2:0. Ekipa Slobode iz Bosanskog Novog je u devetoj minuti smanjila rezultat na 2:1 preko Bobana Zdjelara. Sarajevo je dobru priliku imalo u 33. minuti. Odbijeni šut Hamzagića u gol nije pretvorio Muharemović. Na odmor se otišlo rezultatom 2:1 u korist ekipe sa Koševa. Početkom drugog poluvremena Avdić postiže dva gola za Sarajevo, prvi u 51. a drugi u 54. minuti. Gosti su u međuvremenu pogodili prečku. U nastavku utakmice nije bilo golova. Sarajevo je zabilježilo ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:1.

U Zenici su svoj prvi susret osmine finala odigrali Čelik i Slavija. Čelik je početkom utakmice u potpunosti kontrolisao igru. U 10. minuti dobru priliku za domaće nije iskoristio Adilović, ali je zato u 19. minuti Dilaver donio prednost Čeliku. To je bio jedini gol u prvom dijelu. U drugom dijelu utakmice SLavija je uspjela izjednačiti rezultat golom Raševića iz 58. minute. Nakon izjednačujućeg gola, tempo igre je opao. Gosti iz Lukavice su se dobro branili i do kraja utakmice uspjeli sačuvati povoljan povoljan rezultat.

Kozara iz Gradiške je početkom susreta protiv tuzlanske Slobode pokazala da nema šta izgubiti i hrabro krenula prema protivničkom golu. Tuzlaci su imali sreće u dva navrata kada su izgledne prilike osujetili Zoletić i golman gostiju Mujkić. Domaći su stigli do prednosti u 29. minuti. Jedanaesterac je realizovao Studen. Ekipa Slobode je u Gradišci postigla izjednačujući pogodak u 37. minuti preko Malkića. Do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika. U drugom dijelu ni jedna ekipa nije uspjela doći u vodstvo. Kozara se pokazala kao čvrst protivnik. Sloboda će na Tušnju tražiti prolaz dalje.

Omladinac iz Mionice je u 20. minuti prvog poluvremena iznenadio Široki Brijeg i poveo sa 1:0. Nakon neiskorištenog jedanaesterca, do lopte je došao Rahmanović i pogodio mrežu Širokobriježana. Nakon postignutog gola, domaća ekipa je u nekoliko navrata zaprijetila gostima, ali promjene rezultata nije bilo. Drugi dio susreta je također pripao ekipi Omladinca. U 80. minuti su uspjeli postići i drugi gol protiv Širokog Brijega. Strijelac je bio Murzelović. Gosti u 83. minuti nisu uspjeli realizirati jedanaesterac pa je utakmica završena rezultatom 2:0.

U Trebinju su se sastali Leotar i Branitelj. Gosti su već u drugoj minuti šokirali domaćine i postigli gol preko Sanjina Eminovića. Leotar je do izjednačenja stigao u 14. minuti. Gol za domaće je postigao Stojanović iz jedanaesterca. Ovim rezultatom je i završeno prvo poluvrijeme. U drugom poluvremenu nije bilo pogodaka. Leotar nije opravdao ulogu favorita. Ekipa Branitelja može biti puno zadovoljnija ovim rezultatom.