"S lažnim ulaznicama"
62

Omiljeni likovi iz Mućki "ukazali" se na utakmici u Portsmouthu i privukli veliku pažnju

D. P.
Del Boy, ujka Albert i Rodney na Fratton Parku (Foto: Twitter)
Del Boy, ujka Albert i Rodney na Fratton Parku (Foto: Twitter)
Likovi iz kultne britanske TV serije Mućke "ukazali" su se na utakmici između Portsmoutha i Foresta Greena i privukli veliku pažnju.

Omiljeni likovi iz Mućki nasmijavali su različite generacije i to će raditi još dugo u budućnosti, a njihov utjecaj je i dalje toliko snažan da privlače pažnju gdje god se pojave.

Iako se ne radi o originalnim glumcima Davidu Jasonu i Nicholasu Lyndhurstu, Del Boy i Rodney "pojavili" su se na tribinama kultnog Fratton Parka na utakmici između Portsmoutha i Forest Greena u trećem rangu engleskog nogometa koja je završena pobjedom domaćina rezultatom 1:0.

Njihova pojava privukla je veliku pažnju navijača na Fratton Parku koji su ih s aplauzima pozdravili, dok su "izmišljeni" Del Boy i ostali članovi Trotter porodice mahali posjetiteljima utakmice.

U njihovoj pratnji bio je i ujka Albert, koji je, mora se priznati, izgledao najvjerodostojnije liku iz kultne serije koja se snimala od 1981. do 2003. godine i koja je 2004. godine dobila nagradu za najbolji britanski sitkom u historiji u izboru BBC-ja.

Urry up rodders gotta be down the market in 5 minutes
by u/ladysman_untrue in CasualUK

I komentari popularnih sportskih stranica bili su jednako domišljati pa ima onih koji navode da su na Fratton Park ušli s lažnom ulaznicom, kao i onih koji su naglasili da žure s tribine kako bi stigli na market.