Bavarci ostali u čudu
111

Olmo neviđenim potezom nasamario igrače Bayerna, postao je hit zbog svoje lukavštine

D. P.
Olmo je nasamario Hernandeza (Foto: Screenshot)
Olmo je nasamario Hernandeza (Foto: Screenshot)
Španski reprezentativac Dani Olmo potrudio se za najlukaviji potez godine u svijetu nogometa nakon što je na neviđen način ismijao igrače Bayerna.

Bavarci su osvojili Superkup Njemačke pobjedom rezultatom 5:3 nad RB Leipzigom. Utakmica je obilovala golovima, dramom i uzbuđenjima, ali se istakao i neviđen potez Danija Olma koji se brzo proširio društvenim mrežama.

U finišu utakmice povrijedio se Bayernov Alphonso Davis, nakon čega je nastala fair-play situacija u kojoj su igrači Bayerna ispucali loptu van igrališta kako bi se Kanađaninu ukazala pomoć.

Tada je na scenu stupio Dani Olmo. Nekadašnji nogometaš Dinama je uzeo loptu i ostavio je na aut-liniji, ali tako da ona samo jednim dijelom dira liniju i čini je aktivnom u igri. Na to su nasjeli igrači Bayerna.

Francuz Lucas Hernandez je došao do lopte i mislio da je ona izašla van terena, kao i ostali igrači Bayerna. Reprezentativac Francuske je uhvatio loptu u ruke i krenuo da izvede aut, nakon čega je dosuđen slobodan udarac za Leipzig zbog igranja rukom.

Reakcija sudije nije bila jasna igračima Bayerna koji su u nevjerici gledali šta se događa. Ipak, sudije su postupile po pravilima i slobodan udarac je opravdano dodijeljen igračima Leipziga.

Iako postoje i oni koji kritikuju Olma zbog ovog poteza, posebno jer je ovoj bizarnoj situaciji prethodio fair-play potez, mnogi su naglasili kako je vrlo dosjetljiv te da je izmislio nešto sasvim novo u svijetu nogometa.