Najbolji igrač kluba
17

Olmo ne razmišlja o odlasku iz Dinama: Živim svoje snove, volim Zagreb i ne žuri mi se

K. H.
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Španski nogometaš Dani Olmo otkrio je da nema ništa protiv ostanka u Dinamu iako su interes za njegove usluge pokazali najveći evropski klubovi.

Dinamo posljednji meč prve polusezone igra protiv Rijeke, a uoči ovog derbija Olmo je rekao da on i njegovi saigrači žele na najbolji mogući način završiti jesenji dio sezone, bez obzira na to što su noge teške i što je sezona počela još u julu.

"Utakmica protiv Rijeke nam je najvažnija u prvenstvu, sezona nam je počela još u julu kada smo igrali protiv Saburtala, a sada je decembar. Nije lagano i noge su jako teške, ali želimo se oprostiti od navijača pobjedom i mislim da ćemo to uraditi. Budite sigurni da ćemo dati sve od sebe", kazao je Olmo.

Španski igrač je nakon toga otkrio da nema ništa protiv ostanka u Dinamu iako ga veliki broj evropskih velikana već u januaru želi dovesti u svoje redove.

"Ovo je bila moja godina iz snova, ne znam šta bih više poželio. Kao djječak sam sanjao da igram Ligu prvaka i zabijem pogodak za Španiju, a ove godine su mi se ti snovi ostvarili i mogu reći da živim svoj san. Nekada se okrenem i mislim da će me neko probuditi, uživam u plavom dresu i ne žuri mi se iz kluba. Volim Dinamo, volim Zagreb, ovdje mi je super i imam ugovor do 2021. godine i sve dok budem nosio dres Dinama, davat ću svoj maksimum", istakao je Olmo.