Na kraju sezone
6

Olivier Giroud odlazi u američku MLS ligu

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Italijanski mediji javljaju da je napadač Milana Olivier Giroud dogovorio novi angažman te da će karijeru nastaviti u američkoj MLS ligi.

Giroud će od jula ove godine biti igrač američkog kluba Los Angeles FC, a na taj korak se odlučio nakon što je postalo jasno da neće biti produženja saradnje s Rossonerima, odnosno ugovora koji ističe 30. juna.

La Gazzetta dello Sport javlja da je dogovorio ugovor na 18 mjeseci, koji će biti važeći od 1. jula nakon što postane slobodan igrač.

Na San Siro je stigao iz Chelseaja tokom ljeta 2021. godine u transferu vrijednom nešto manje od 3 miliona eura, ali se pokazao fantastičnom investicijom jer je u 121 nastupu upisao 46 pogodaka i 20 asistencija. Međutim, u septembru će napuniti 38 godina te Rossoneri moraju tražiti mlađe napadače.

Uprkos tome, Giroud je pokazao da još uvijek nije za "staro željezo", jer je u priajteljskoj utakmici i pobjedi Francuske protiv Čilea rezultatom 3:2 postigao pogodak, čime je učvrstio svoj status najboljeg strijelca u historiji svog državnog tima.