Nogomet
0

Oliver Kahn najavio posljednju sezonu

FENA
Nogometni golman minhenskog Bayerna i bivši njemački reprezentativac Oliver Kahn potvrdio je da će ovo sigurno biti njegova posljednja sezona u trofejnom njemačkom klubu.

"Na kraju sljedeće sezone imat ću 39 godina, to je dob kad se mora prestati", rekao je Kahn koji je već odlučio gdje će provesti buduće godine nakon umirovljenja:

"Planiram obaviti neke stvari u Aziji. Za vrijeme Svjetskog prvenstva 2002. upoznao sam dosta dobrih ljudi iz Kine, Japana i Južne Koreje i posjetit ću ih. Volim njihov mentalitet. Tamo ću obavljati neke poslove nekoliko godina", kazao je Kahn.

Bayernova "jedinica" osvrnula se i na prošlogodišnju tragičnu sezonu u kojoj je klub ostao bez trofeja i nije se čak uspio ni plasirati u Ligu prvaka te je objasnio i razlog zašto nije rekao "zbogom" nogometu već sada:

"Zabavno je braniti za momčad koja je prva, ali prošle godine nismo imali razloga za zabavu. Ove godine imamo veliku šansu da ponovno pobjeđujemo. Kad ste u jednom klubu više od 13 godina poput mene, tada ne želite završiti karijeru sezonom kao što je bila ova zadnja".

Inače, Oliver Kahn je u bavarski ponos stigao 1994. iz Karlsruhea, a dosad je za Bayern u prvenstvu i Kupu branio 528 puta. U Ligi prvaka upisao je 128 utakmica, a za njemačku reprezentaciju 88 puta. Osvojio je sedam naslova prvaka i pet puta Kup Njemačke, te po jednom Ligu prvaka, Kup Uefa i Interkontinentalni kup.