M:tel Premijer liga BiH
33

Olimpik zasluženo pobijedio Slobodu i napravio važan korak u borbi za opstanak

N. K.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Nogometaši Olimpika pobijedili su na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u 21. kolu M:tel Premijer lige BiH ekipu Slobode rezultatom 2:0 pa su tako napravili veliki korak u borbi za opstanak.

Dobro je krenulo po sarajevsku ekipu, budući da su poveli već u šestoj minuti. Čurjurić je izveo prekid, a Gavrić je odličnim udarcem glavom zatresao mrežu gostiju.

Do odlaska na odmor nije bilo mnogo uzbuđenja, a izdvojila se samo prilika koju je propustio Čurjurić, koji je iz dobre situacije slabo šutirao u golmana Golubovića.

Slično kao na otvaranju meča, vrlo brzo nakon što se krenulo s centra, u nastavku utakmice Olimpik dolazi do gola. Nakon izblokiranog udarca Bajraktarevića lopta je stigla do Handžića koji lagano pogađa za 2:0.

Samo dvije minute kasnije Golubović je odbranio penal Osmanoviću, a u 62. minuti Bajrakterević je pogodio stativu tako da je Sloboda mogla doživjeti potpunu katastrofu.

Do kraja meča još jednom je zaprijetio Bajraktarević, ali više nije bilo promjene rezultata pa je ostalo konačnih 2:0.

Olimpik je današnjom pobjedom prestigao Krupu i prepustio joj fenjerašku poziciju te ujedno stigao i Slobodu koja na osmom mjestu sada bježi samo šest bodova.

Rezultat i strijelci:

Olimpik - Sloboda 2:0 (Gavrić 5', Handžić 54')

Tabela: