Prva liga FBiH
13

Olimpik slavio protiv Radnika i iskoristio remi Goražda da se odvoji na prvom mjestu

F. Z.
FK Olimpik - FK Radnik Hadžići (Foto: I. Š./Klix.ba)
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Odigrano je šest utakmica 15. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, koja je zbog akcije VAR, a koju je provela SIPA u saradnji s Tužilaštvom Bosne i Hercegovine, bila u centru pažnje tokom protekle sedmice.

Ipak, nogometaši su se morali vratiti obavezama, a dueli su se danas igrali na šest terena širom Federacije Bosne i Hercegovine.

Lider na tabeli, sarajevski Olimpik na svom terenu je dočekao Radnik iz Hadžića, a domaćin je upisao trijumf rezultatom 2:1. Domaćin je poveo preko Stjepanovića u osmoj minuti susreta. Samo šest minuta kasnije gosti su se vratili preko Kesića. Nakon samo tri minute igre u nastavku domaćin je došao do novog vodstva, a pobjedu domaćim donio je Džafić.

Fudbalski klub Goražde koji je prije ovog kola imao četiri boda manje od vodećeg Olimpika, gostovalo je kod Zvijezde u Gradačcu. Susret je završen bez pobjednika rezultatom 1:1.

U ostalim susretima Jedinstvo je u Bihaću savladao Rudar Kakanj, dok je NK Metalleghe na domaćem terenu remizirao sa Čapljinom rezultatom 2:2. Budućnost je u Banovićima slavila protiv Igmana 2:0, a Bratstvo u Gračanici protiv Slavena 3:2.

Olimpik je sada vodeći sa 34 osvojena boda, dok Goražde ima šest bodova manje (28). Trećeplasirani TOŠK (25) sutra će dočekati Travnik, dok GOŠK (24) na svom terenu dočekuje Orašje.