2:1 za Vukove
0

Olimpik pobijedio visočku Bosnu u prijateljskoj utakmici

Klix.ba
Nogometaši Olimpika savladali su visočku Bosnu rezultatom 2:1 u prijateljskom susretu.

Za Olimpik su od prve minute zaigrali Bandović, Ćizmić, Sadiković, Blaić, Karić, Šćepanović, Muminović, Čvoro, Bibić, Osmanović i Tatar, a za Bosnu Bekan, Bijedić, Pidro, Mujkić, Gačan, Cana, Čulov, Sadiković, Čabaravdić, Dizdarević i Murga.

Nakon početnog ispitivanja snaga, u devetoj minuti iz slobodnog udarca s lijeve strane Šćepanović je sjajno šutirao i pogodio mrežu Bekana za vodstvo Vukova rezultatom 1:0.

Olimpik je nakon postignutog pogotka imao nekoliko poluprilika, ali bez konkretnih šansi. Prvi udarac ka golu Olimpika upućen je u 20. minuti kada je Cana sa više od 20 metara šutirao pored gola Bandovića.

Tim sa Otoke imao je inicijativu na terenu, ali šanse i polušanse koje su imali nisu mogli da realizuju, dok s druge strane Bosna se opredijelila na kontre i polukontre sa dosta organizovanim branjenjem. Svoje šanse nisu uspjeli iskoristiti pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 1:0 za Olimpik.

U drugom dijelu za Olimpik su nastupali Hodžić, Duraković, Jusić, Milović, Stojanović, Vukomanović, Jusufbašić, Kršić, Kovač, Zeba i Alešević.

Olimpik je u 56. minuti susreta stigao do drugog pogotka. Stojanović je oboren u kaznenom prostoru, a Jusufbašić je bio siguran realizator sa bijele tačke za vodstvo Olimpika rezultatom 2:0.

U 72. minuti susreta visočka Bosna je stigla do smanjenja vodstva. Benjamin Vila je dobro šutirao i pogodio mrežu Hodžića za 2:1. Uzelac i Selman su dobili priliku u posljednjih deset minuta dobio priliku za igru, a u igru su ušli umjesto Aleševića i Kovača.

Sjajnu priliku u 85. minuti susreta propustio je Kršić kada je glavom šutirao nakon odličnog centaršuta, ali je golman Bosne teškim naporom odbranio udarac. Nakon Kršića, priliku je imao i Selman koji je šutirao nakon centaršuta s desne strane, ali bez promjene rezultata.

Olimpik je slavio protiv visočke Bosne u prijateljskom susretu rezultatom 2:1, a na igračima se moglo primijetiti da su prve utakmice i da su još uvijek noge teške od priprema. U igri Olimpika mogla se vidjeti zadovoljavajući nivo trke i kombinatorike.