Vukovi rade punom parom
2

Olimpik nastavio s pripremama, Hiroš stigao na posudbu

Klix.ba
Amer Hiroš
Amer Hiroš
Nogometaši Olimpika nastavljaju svoje pripreme za proljetni dio sezone u Prvoj ligi Federacije BiH, a pridružio im se Amer Hiroš koji je stigao na posudbu iz Mladosti DK.

Trener Olimpika Esad Selimović je na jutarnjem treningu obavljenom u centru "Safet Zajko" u Sarajevu imao na raspolaganju sve nogometaše, a tu je bio nogometaš Mladosti DK Amer Hiroš koji će u redovima Vukova ostati do kraja sezone kao posuđen igrač.

Hiroš je ponikao u Željezničaru s kojim je poptisao ugovor još kao junior, a potom je nakon nastupanja za prvi tim boravio na posudbi u Goraždu, nakon čega je uslijedio transfer u Mladost, odakle je i stigao na Otoku.

"Nakon što smo ostvarili prvi kontakt, vrlo brzo smo se uspjeli dogovoriti. Svakako da mi se svidio način na koji razmišljaju ljudi iz uprave Olimpika, njihov cilj i mislim da sam izabrao dobru sredinu za mene i moj razvoj. Nadam se da ću uspjeti opravdati njihovo povjerenje. Dosta momaka poznajem s mnogima sam igrao i mislim da s prilagodbom neće biti problema. Drago mi je da je konkurencija u timu velika i da svi od sebe moramo davati maksimum na treninzima kako bismo izborili mjesto u ekipi. Dolazim spreman na napore koje iziskuju pripreme. Radio sam sa Mladosti u prethodnom periodu, zdrav sam i motivisan za nove izazove", izjavio je Hiroš.

Olimpik će u srijedu odigrati utakmicu protiv Sarajeva, dok bi u subotu Selimovićevi momci mogli imati još jedan pripremni susret protiv Sloboda iz Užica.