Edin Prljača
0

Olimpik kreće u borbu za bodove

Sarajevo-x.com
Edin Prljača (Foto: FK Olimpik)
Edin Prljača (Foto: FK Olimpik)
anas je zadnji dan prvenstvene pauze, već sutra počinje premijerligaška karavana i borba za bodove i pozicije na tabeli. Šef struke Fudbalskog kluba Olimpik Edin Prljača kaže da je zadovoljan urađenim u pripremnom periodu.

"Iako smo u drugom dijelu priprema konstantno imali problema sa vremenskim prilikama, prvo kiša i blatnjavi tereni u Čitluku, a potom snijeg i led u Sarajevu, ipak mogu reći da smo zacrtano i planirano uspjeli ostvariti. Mi u stručnom štabu smo mišljenja da smo pogodili sa pojačanjima, da su svi na pripremama radili dobro, odigrali smo dovoljan broj utakmica, gdje smo mogli rješavati sve primijećene nedostatke tako da ponavljam mogu biti zadovoljan uradjenim", rekao je Prljača te dodao kako je želja uprave najmlađeg sarajevskog premijerligaša da se ekipa podmladi.

"Sada kada pogledam kadar koji imamo, više sam nego zadovoljan. Siguran sam da imamo najmlađu i vjerovatno najperspektivniju ekipu u Premijer ligi BiH. Subašić, Mujić, Vidović, Tijago, Pehilj, Hadžanović su momci o kojima će se mnogo pričati u narednim godinama, no svima njima predstoji još dosta rada da bi dokazali svoj potencijal. Sigurno je da ne možemo ne spomenuti i starije igrače koji daju sigurnost mladima i cijeloj ekipi i koji su od velike važnosti za naš tim. Ono što sam siguran je da imamo sastav koji će mnogima pomrsiti račune u ovoj polusezoni", poručio je strateg.

Pred gostovanje u Modriči u nastavku sezone Prljača kaže: "Znamo da imaju izvjesne probleme koji su uzrokovali određene komplikacije i odlaske nekih igrača iz tima. Isto tako, znamo da Modriča već godinama izbacuje odlične igrače iz svoje omladinske škole i sigurni smo da će se i sada osloniti na igrače koje imaju u svom omladinskom kadru, tako da sam mišljenja da nikome neće biti lako protiv njih. Međutim, naš cilj u svakoj utakmici su tri boda pa tako i u ovoj. Mi idemo u Modriču da pobijedimo, ako domaćin bude bolji, sportski ćemo im pružiti ruku i čestitati na rezultatu."