Prva liga FBiH
72

Olimpik kiksao protiv TOŠK-a na Otoci i otvorio put Slogi ka Premijer ligi BiH

Piše: K. H.
Foto: K. S./Klix.ba
(Foto: K. S./Klix.ba)
U terminu od 17:00 sati odigrano je šest susreta 25. kola Prve lige FBiH, a ekipa Olimpika nije uspjela savladati TOŠK iz Tešnja na Otoci. Konačni rezultat glasio je 0:0.

Vukovi su svih 90 minuta bili bolji protivnik, ali na kraju ipak nisu uspjeli stići do pobjede, pa će pet kola prije kraja ekipa Sloge iz Siminog Hana biti izraziti favorit za ulazak u društvo najboljih.

Zvijezda iz Gradačca poražena je od Travnika na svom terenu rezultatom 3:1. Mujagić je doveo Travnik u vodstvo, Guzina je pred poluvrijeme poravnao rezultat, ali u drugom poluvremenu Rastoka s dva pogotka donosi iznenađujuću pobjedu svojoj ekipi.

Metalleghe je sa 3:1 savladao Bosnu iz Visokog na svom terenu, baš kao i Igman koji je bio bolji od Kaknja rezultatom 2:1. Jedinstvo je sa 2:1 savladalo Orašje, dok je Bratstvo sa 4:0 porazilo Slaven.

Nakon 25 odigranih utakmica, Olimpik je ostao na dva boda manje od Sloge koja svoj meč tek treba odigrati protiv Iskre i ukoliko upišu pobjedu, bit će najveći favoriti za ulazak u društvo najboljih.

Tabela: