Prva liga FBiH
754

Olimpik izgubio u Živinicama, Velež slavio nad Vitezom i stigao na prag ulaska u Premijer ligu BiH

Piše: E. B.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Današnje 28. kolo Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine moglo bi se pokazati i kao ključno u borbi za prvaka.

Nogometaši Olimpika su izgubili na gostovanju u Živinicama, što je iskoristio Velež i pobjedom kod kuće pobjegao na četiri boda prednosti dva kola prije kraja.

Velež je dočekao Vitez i slavio je minimalnim rezultatom 1:0. Pogodak odluke postignut je u 34. minuti kada je Vehabović centrirao, a Zvonić glavom pogodio za tri boda.

Olimpik je izgubio na gostovanju kod Slavena rezultatom 2:0. Vukovi su već u 3. minuti ostali sa deset igrača kada je Sadiković dobio crveni karton, a domaća ekipa je dobila priliku povesti iz penala, ali je Salihović promašio kazneni udarac.

Slaven je ipak stigao do pobjede u drugom poluvremenu. Najprije se Salihović iskupio za promašen penal i u 50. minuti je pogodio za 1:0, a potom je i pet minuta kasnije pogodio za konačnih 2:0.

Velež do kraja prvenstva gostuje kod Bosne u Visokom, a u posljednjem kolu dočekuje Igman, dok Olimpik igra kući protiv Rudara i u gostima kod Orašja.

Sve može biti gotovo već u idućem kolu. Ukoliko Velež upiše tri boda na gostovanju u Visokom plasirat će se u Premijer ligu BiH.

Osim borbe za prvaka, u završnici nas očekuje i zanimljiv rasplet u borbi za opstanak. Novi Travnik i Bosna su odavno ispali, a najugroženiji su Čapljina, Slaven i Vitez.