Premijer liga BiH
6

Olimpik i Tuzla City na Koševu zatvaraju 28. kolo, borba za izuzetno važne bodove

K. H.
Detalj s utakmice na Otoci između Olimpika i Tuzla Cityja (3:2) (Foto: T. S./Klix.ba)
Detalj s utakmice na Otoci između Olimpika i Tuzla Cityja (3:2) (Foto: T. S./Klix.ba)
U terminu od 15 sati danas se na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu igra posljednji duel 28. kola Premijer lige BiH između FK Olimpik i FK Tuzla City, a oba tima današnji meč dočekuju s imperativom osvajanja tri boda.
I Olimpik i Tuzla City će ovaj meč dočekati nakon pobjeda i osvajanja tri boda u prošlom kolu. Musemićev tim je na svom stadionu bio bolji od Radnika iz Bijeljine sa 2:0, dok je Olimpik na Grbavici upisao drugi trijumf protiv Željezničara u historiji kluba i tako već sada došao u poziciju da znatno učvrsti svoju poziciju iznad zone ispadanja.

Vukovi trenutno imaju 23 osvojena boda, jedan više od Krupe koja je u zoni ispadanja i dva više od Radnika koji je na posljednjem mjestu, a ukoliko danas ostvare pobjedu i osvoje tri boda onda će napraviti veliki korak ka opstanku u društvu najboljih i pred sljedeće kolo će imati solidnu zalihu od četiri boda.

S druge strane bodovi su potrebni i Tuzla Cityju koji još uvijek vjeruje u plasman u Evropu, a ukoliko danas upišu trijumf oni će imati 47 osvojenih bodova, jedan manje od Širokog Brijega i dva manje od Zrinjskog koji je na četvrtoj poziciji koja naredne sezone vodi u Evropu.

Ovo će biti treći duel Olimpika i Tuzla Cityja u ovoj sezoni, a zanimljivo, oba prethodna završena su pobjedama domaće ekipe sa 3:2. Prvo je na Tušnju Tuzla bila bolja krajem augusta, da bi krajem novembra Olimpik uzvratio istom mjerom.

Rezultati 28. kola:

-petak

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore