Liga za opstanak
16

Olimpic savladao Široki Brijeg, Vitez osvojio bod kod Metalleghea

Piše: E. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Današnjim utakmicama završeno je šesto kolo Lige za opstanak. Olimpic je sa 2:0 savladao Široki Brijeg, dok su Metalleghe i Vitez podijelili bodove odigravši 0:0.

Olimpic je na Otoci sa 2:0 savladao Široki Brijeg i ostao u utrci za opstanak. Vukoci su u prvom napadu na susretu imali veliku šansu. Čolić je ubacio, a Džugurdić se našao sam pred Bilobrkom, ali je bio neprecizan.

U 15. minuti Menalo je imao stopostotnu priliku, ali Bandović odlično reaguje i spašava domaćina. Dvije minute kasnije pokušao je Svraka, ali Bilobrk brani.

U samom finišu prvog poluvremena pokušao je Marković, ali Bandović sjajno brani i odbija loptu u korner.

Početkom drugog poluvremena pokušao je Menalo za goste i Osmanović, ali bez uspjeha. U 61. minuti nakon ubačaja sa desne strane Svraka je pokušao, ali je za malo bio neprecizan.

Olimpic je poveo u 63. minuti, a strijelac je bio Čolić nakon loše reakcije odbrane gostiju. Pet minuta kasnije Vukovi su poveli sa 2:0. Nakon još jedne očajne reakcije odbrane Širokobriježana lopta je došla do Kojića koji šalje loptu u mrežu za 2:0.

Širokobriježani su mogli smanjiti rezultat u 90. minuti, no Baraban je iz peterca nabio loptu visoko preko gola.

U Banjoj Luci Metalleghe je dočekao Vitez, a susret je završen bez pogodaka. U utakmici koja nije obilovala prilikama domaćin je bio bolji, a izdvajamo pokušaje Vidovića iz 11. i 74., Kovača iz 20., 24. i 27. minute, te Smajića iz 50. minute.