Premijerligaški fudbal opet u Tuzli
0

FOTO / Olimpic na Tušnju dočekuje Gradinu

Piše: D. Brkić
Trećeplasirani tim BHT Premijer lige BiH sarajevski Olimpic svoju prvu proljetnu utakmicu u svojstvu domaćina odigrat će sa Gradinom iz Srebrenika. Popularni Vukovi svoje domaće utakmice igrat će na stadionu Tušanj u Tuzli, a danas su obavili svoj prvi trening na travnjaku u Rudarskoj 2.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
"Najteže su utakmice sa davljenicima. Gradina ima mladu ekipu i sigurno je da će se htjeti nadigravati. Mi u utakmicu ulazimo oprezno i sa željom da potvrdimo tri gostujuća boda osvojena u Prijedoru", kaže trener Denis Sadiković.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Stručni štab Olimpica neće moći računati na napadača Semira Kapića, dok su svi drugi fudbaleri u kombinacijama za startnu postavu.

"Očekujem dobar prijem na Tušnju, nema razloga da ne bude tako. Ljubitelji fudbala u svakom slučaju će biti na dobitku, jer će se u Tuzli svakog vikenda gledati kvalitetne utakmice", kaže Sadiković.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Nije poznato hoće li kompetna ekipa Olimpica ubuduće stanovati u Tuzli, Takvih je naznaka bilo, ali za sada Olimpic egzistira na relaciji Sarajevo - Tuzla. Susret Olimpica i Gradine igra se u subotu sa početku u 15 sati.