Premijer liga BiH
3

Olimpic dočekuje Čelik u borbi za opstanak

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Prva utakmica 4. kola Lige za opstanak igra se danas na stadionu Otoka gdje će Olimpic ugostiti Čelik. Dvoboj je od krucijalne važnosti za oba kluba koja još uvijek imaju šansu da izbore opstanak u društvu najboljih.

Za crveno-crne nema puno filozofije, pobjeda se nameće kao imperativ. Imaju pet bodova manje od Metalleghea koji je nalazi u sigurnoj zoni. Tim iz Zenice loše je odigrao u prošlom kolu upravo protiv tima iz Jajca. No, imat će priliku da dojam poprave u glavnom gradu BiH. Iz Tabora Čelika najavljuju ofanzivnu igru.

''Igramo protiv Olimpica koji pokazuje da polako podiže formu. To nas poziva na oprez. Ipak, vjerujem kako možemo odigrati dobru utakmicu i pobijediti. Nemamo povrijeđenih niti kartoniranih igrača. To je ono što me ohrabruje'', istakao je prvi šef struke Čelika Boris Pavić.

I u svlačionici Vukova ovaj meč smatraju izuzetno važnim.

''Ovo je ključna utakmica za Olimpic. Igramo protiv Čelika koji je u malo boljoj situaciji nego mi. Nećemo kalkulisati, idemo na pobjedu kako bismo se priključili borbi za opstanak u društvu najboljih'', kazao je Dragan Radović, strateg Olimpica.

Utakmica Olimpic - Čelik počinje u 16:30 sati na stadionu Otoka.