Predsjednik Čelika
188

Olgun: Igračima ću dati premije iako su izgubili jer su dali sve od sebe

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Predsjednik Čelika Aydin Olgun je i pored poraza njegove ekipe od Željezničara na Bilinom Polju rezultatom 2:0 istakao da će nagraditi igrače za borbenost koju su prikazali večeras.

"Prvo se zahvaljujem narodu grada Zenice koji su ojačali i Zenicu i fudbal i svima se zahvaljujem. Navijači su pokazali da su jedni od najvećih u državi. Ova ekipa će još više raditi kako bi zadovoljili grad, a muslimanima čestitam Bajram.

Samo zato što su dali od sebe i izgubili, igračima ću dati premiju. Ja vjerujem da su uradili sve što je bilo u njihovoj moći. Ovo će možda biti prvi put da ekipa koja je izgubila primi premiju. Sutra je Bajram, ostavio sam porodicu i došao sam ovdje. U ovoj državi ko vodi nogomet mora da pazi. Nije ovdje samo nekoliko klubova, svi klubovi su klubovi države. Rukovodioci u nogometu su naši predstavnici, ne samo dva-tri kluba.

Ako ovaj mentalitet se zadrži, nogomet će ići ka jednoj tački. Ja u životu svom nisam želio komentarisati sudije jer su i oni ljudi, ali današnje suđenje ostavljam narodu BiH da ocijeni. Jer, ako bi ja nešto pričao, možda bi nekoga uvrijedio. Ja sam u BiH vidio dobre sudije, nevjerovatno dobre, ako Bog da naše utakmice neka sude dobre sudije i neka pravedno sude. Podvlačim, bh. fudbal nije samo u rukama dva-tri kluba.

Čestitam i ekipi Željezničara, dobro su odigrali i njima čestitam, kao i vama novinarima.

Došli smo ovdje kako bismo nešto napravili, turdimo se nešto postignuti. Ako postignemo, bit ćemo zadovoljni. Danas je ovo bio festival nogometa u BiH. Možda ovakav u državi nije bio do sada. Svi treba da se veselimo ovakvim situacijama, svi jedete hljeb iz ovakve atmosfere.

Za svoju ekipu ne mogu reći da je super odigrala utakmicu, ali sve što su mogli su uradili. Ako budemo ulazili u detalje, dugo će trajati. Vidio sam da su dali sve od sebe i dobit će premije", rekao je Olgun.