Nogomet
0

Okupljanje juniorske nogometne reprezentacije danas u Vogošći

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (igrači do 19 godina) okupit će se danas u Vogošći.

Selektor Toni Karačić će trodnevno okupljanje iskoristiti za provjeru forma i zdravstvenog stanja igrača koji konkurišu za reprezentativnu selekciju u elitnoj rundi kvalifikacija za odlazak na EP, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Selektor je u Vogošću pozvao 20 igrača: Kristijan Jajalo (Dinamo Zagreb/Hrv), Stefan Đakušić (Kozara), Danijel Graovac (Dinamo Zagreb/Hrv), Ivan Kukavica (Široki Brijeg), Safet Šivšić (Dinamo Zagreb/Hrv), Adnan Hrelja (Pesti/Mađ), Armin Sarvan (Olimpic Sarajevo), Boban Đerić (Inđija/Srb), Sanjin Prcić (Sosaux/Fra), Dino Bevap (Zagreb/Hrv), Armin Hodžić (Liverpool/Eng), Amar Rahmanović (Sloboda Tuzla), Muhamed Plakalo (Nacional/Por), Zdenko Bilać (Dinamo Zagreb/Hrv), Marko Maletić (Utreht/Hol), Irfan Hodžić (Vitesse/Hol), Zvonimir Kožulj (Široki Brijeg), Nermin Zoletić (Željezničar), Ognjen Petrović (Kozara) i Adis Hadžanović (Olimpic Sarajevo).

Mladi bh. nogometaši će od 25. do 30. maja nastupiti na kvalifikacijskom turniru u Hrvatskoj, gdje će se boriti za odlazak na EP koje se ove godine održava u Estoniji. U grupi s reprezentacijom BiH su Hrvatska, Gruzija i Austrija.