Sve sami velikani
103

Okupile se velike legende Juventusa, životnu uspomenu dobila i bh. nogometašica

D. P.
Zidane, Davids, Del Piero i Slšković (Foto: Juventus Twitter/Facebook)
Zidane, Davids, Del Piero i Slšković (Foto: Juventus Twitter/Facebook)
Sve same legende Juventusa okupile su se sinoć na terenu kako bi proslavile 100 godina od ulaska porodice Agnelli u trofejni klub. Ceremonija je trajala dva dana, a na kraju je završena prijateljskom utakmicom.

Juventus je 1923. godine preuzeo Edoardo Agnelli, sin osnivaća FIAT-a Giovannija Agnellija, a taj potez promijenio je italijsnku nogometnu historiju. Juventus je postao najtrofejniji klub unutar Italije, a proslava 100 godina porodice Agnelli na čelu kluba donijela je pravi spektakl za navijače kluba.

Naravno, za to su zaslužne legende koje su stigle u velikom broju i uveličale događaj, a navijačima probudile uspomene na neka još bolja vremena.

Za "legendarni selfie" zaduženi su bili Zinedine Zidane, Alessandro Del Piero i Edgar Davids.

Bijeli Juventus: Peruzzi, Torricelli, Iuliano, Conte, Matri, Montero, Barzagli, Marchisio, Zidane – Platini (trener).

Crni Juventus: Storari, Carrera, Di Livio, Pepe, Ravanelli, Ferrara, Evra, Mandžukić, Davids, Del Piero – Lippi i Pessotto (treneri).

Svi zajedno prisjetili su se legende Gianluce Viallija, koji je preminuo u januaru nakon borbe s teškom bolešću.

Priliku za uspomenu koju će pamtiti do kraja života dobila je i reprezentativka Bosne i Hercegovine Gloria Slišković, koja je nedavno dres SFK 2000 Sarajevo zamijenila onim iz Juventusa. Tu je sinoć napravila fotografiju sa Zinedineom Zidaneom, jednim od najvećih nogometaša Stare dame svih vremena.