Nasilničko ponašanje
52

Oktriveno zašto je uhapšen igrač iz Srbije u Nizozemskoj, policija objavila detalje

S. G.
Nizozemska policija privodi Pankova i Josueu
Nizozemska policija privodi Pankova i Josueu
Nizozemska policija u Alkmaaru sinoć je imala pune ruke posla s obzirom da je nakon utakmice između AZ-a i Legije uhapsila dva igrača gostujuće ekipe.
U pitanju su portugalski i srbijanski nogometaši, Josué Pesqueira i Radovan Pankov, a privedeni su zbog nasilničkog ponašanja. Oglasila se i nizozemska policija o ovom slučaju.

Ono što se krije iza ovakve reakcije policajaca jeste i činjenica da su njih dvojica napali na jednog radnika obezbeđenja, koji je udario glavom u zid, zbog čega je dobio i potres mozga, dok je tokom pada zaradio i prijelom podlaktice.

AZ Alkmaar se još nije oglasio po ovom pitanju, a ono što se može načuti jeste i da je radnik obezbjeđenja prvi napadnut od strane pomenutih igrača.

Prema zakonima u Nizozemskoj, njih dvojica će morati da provedu u pritvoru najmanje 72 sata prije nego što budu pušteni.

Mediji u Srbiji pišu kako je sada na potezu njihova ambasada u ovoj zemlji koja treba reagovati kako bi sačuvala svog državljanina.

Podsjetimo, sukob je izbio nakon što su poljski huligani na stadionu pretukli jednog nizozemskog policajca, a nakon utakmice njegove kolege su blokirale prolaz autobusu gostujućeg kluba.

Prema navodima Poljaka, lokalna policija je "pretjerala u korištenju sile" zbog čega će uslijediti tužbe zasnovane na snimcima na kojima se sve jasno vidi.

Što se tiče same utakmice, AZ Alkmaar je slavio s 1:0 golom kojeg je postigao Pavlidis početkom drugog dijela.