Nogomet
92

Okršaj starih rivala Sarajeva i Partizana u Antaliji

Piše: Edin Isanović
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Sarajevo i Partizan odigrat će danas u Antaliji, gdje se oba kluba nalaze na pripremama, prijateljsku utakmicu. Bit će ovo prva zvanična utakmica dva stara rivala nakon nešto više od 20 godina.

Kao što je poznato, Bordo tim i "crno-beli" imali su mnogo zanimljivih okršaja u nekadašnjoj jugoslovenskoj ligi, gdje su oba kluba osvajali titule prvaka.

Inače, Partizan se trenutno nalazi na prvom mjestu u elitnom razredu prvenstva u Srbiji. Imaju bod više u odnosu na najljućeg rivala – Crvenu zvezdu. U decembru 2013. godine na mjesto prvog šefa struke stigao je Marko Nikolić koji je prije toga sa klupe vodio Vojvodinu. Pred njega je postavljen veliki izazov - da ponovo sa Partizanom dotakne vrh. Stoga, rukovodstvo "crno-belih" želi da što bolje pripremi ekipu za nastavak prvenstva.

S druge strane, FK Sarajevo imao je dosta promjena u odnosu na jesenji dio prvenstva. U Bordo svlačionicu stiglo je nekoliko novih igrača, a krajem 2013. godine Husrefa Musemića naslijedio je hrvatski stručnjak Robert Jarni koji je potpuno redizajnirao ekipu.

Tim sa Koševa odigrao je već dvije prijateljske utakmice na pripremama u Turskoj. Tako su prvo pobijedili ukrajinski Metalurg Zaporožje sa 2:1, dok su poraženi od južnokorejskog prvaka Pohanga sa 2:0.

Pravi test danas očekuje bh. klub u sudaru sa aktuelnim prvakom Srbije. Podsjetimo, Sarajevo je u subotu dobilo novo pojačanje. U Antaliju je stigao Mate Jajalo iz njemačkog Kolna. On će na Koševu provesti nerednih šest mjeseci uz mogućnost produženja ugovora. Ovaj hrvatski nogometaš trebao bi danas dobiti priliku u okršaju sa Partizanom.

Utakmica se igra u 13:00 sati uz direktan prijenos na Arena Sport 3.

U videu možete pogledati detalje sa pojednih utakmica ova dva rivala odigranih u nekadašnjoj jugoslovenskoj ligi.