Nogomet
18

Okršaj Pjanića i Lulića: Roma slavila u gradskom derbiju

Piše: N. J.
Detalj sa utakmice (Foto: AFP)
Detalj sa utakmice (Foto: AFP)
Nogometaši Rome savladali su gradskog rivala, ekipu Lazija, rezultatom 2:0 u 4. kolu talijanskog nacionalnog prvenstva.

Vodeći gol za Romu postigao je u 63. minuti Federico Balzaretti, na asistenciju Francesca Tottija, a konačnih 2:0 i pobjedu Rome ovjerio je Ljajić golom iz penala u sudijskom vremenu drugog poluvremena. Lazio je od 82. minute igrao sa desetoricom, jer je Dias zaradio crveni karton. Roma nakon četiri kola ima maksimalan učinak, četiri pobjede i 12 bodova, dok Lazio ima polovičan učinak, dvije pobjede i dva poraza.

Za Romu je 86. minuta utakmice odigrao bh. reprezentativac Miralem Pjanić, koji je na suprotnoj strani, u redovima Lazija, imao kolegu iz reprezentacije BiH Senada Lulića. Lulić je odigrao svih 90 minuta za Lazio, a u 46. minuti je zaradio i žuti karton.

Kada je riječ o ostalim rezultatima utakmica koje su počele u 15 sati, Fiorentina je slavila 2:0 kao gost kod ekipe Atalante, kao i Torino koji je kao gost sa 2:1 pobijedio Bolognu.

Catania i Parma su podijelile bodove (0:0), dok je Juventus na svome terenu savladao Veronu 2:1. U ranijem terminu Inter je sa visokih 7:0 savladao Sassuolo u gostima, a večeras od 21 sat igraju Milan i Napoli.

Tabela: Roma 12, Inter 10, Juventus 10, Fiorentina 10, Napoli 9, Livorno 7...