Zlatan Ibrahimović
0

"Okršaj Barçe i Intera nije sukob mene i Eto'a"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ovog je ljeta Zlatan Ibrahimović Inter zamijenio Barcelonom, odakle je u suprotnom smjeru krenuo Samuel Eto'o. Žrijeb Lige prvaka spojio je ove dvije ekipe, te su krenule kolati priče o stavljanju transfera pod lupu.

Ko je više profitirao u ljetnom prelaznom roku, je li to katalonski klub koji je doveo švedskog napadača, prošle sezone najboljeg strijelca talijanske Serije A, ili su to četvrti uzastopni prvaci Italije, u čije je redove došao sjajni kamerunski napadač, pitanje je koje se u nekoliko navrata moglo čuti nakon izvlačenja parova u Monte Carlu.

Odgovor je za talijansku La Gazzetta dello Sport ponudio Ibrahimović odbacivši pomisao o utakmicama koje slijede kao susretima u kojima će se dokazivati tek on i kamerunski napadač.

  • Čekaju nas dvije sjajne utakmice. Svjestan sam da je velik broj onih koji će u njima ocjenjivati moju izvedbu u odnosu na Eto'ovu. Meni je to nepotrebno, jer smo različiti tipovi igrača.

  • Lično se nadam da će Samuel voditi moje prijatelje do visokih rezultata. Dobro je startao, a u meni ima navijača koji se nada da će tako i nastaviti - prijateljski se osvrnuo Ibrahimović.