Wimbledon
0

Đoković: Protiv Llodre neću biti veliki favorit

Totalsport
Novak Đoković (Foto: AP)
Novak Đoković (Foto: AP)
Novak Đoković osvrnuo se na težak meč koji je imao protiv Kipranina Marcosa Baghdatisa u dvoboju 3. kola Wimbledona. Srpski teniser slavio je sa 6-4, 4-6, 6-3, 6-4 nakon tri sata i 15 minuta igre.

"Pobjednika je odlučilo tek nekoliko poena, bilo je vrlo tijesno. Baghdatis je igrao sjajno, bio je agresivan, koristio je svoje prilike. Međutim, u bitnim trenucima sam ostao miran i odigrao što je trebalo odigrati, a on je napravio nekoliko neforsiranih pogrešaka. Svjestan sam da sam odigrao lošije nego u prva dva meča, svatko ima svojih lošijih dana. No, pobjedi ne treba gledati u zube", izjavio je Đoković za B92, nakon što je dobio 44. meč u 45. nastupu ove sezone.

U osmini finala Đokovića očekuje Francuz Michael Llodra, koji do ove godine nikada nije otišao dalje od 2. kola u Wimbledonu. Đoković ga je savladao dva puta u prethodna tri meča…

"U drugoj sedmici slijede teži mečevi, to je normalno očekivati, jer su oni koji su prošli dobili tri dvoboja. Gledam samo korak po korak. Llodra će biti nezgodan protivnik, jednom me već pobijedio na brzoj podlozi. Biti će agresivan i očekujem dobre servise s njegove strane. Morat ću dobro vraćati njegove početne udarce. Llodra je vrlo iskusan i talentovan igrač koji je posvećen i karijeri parova, te igra odlične voleje. Ne bih sebi dao ulogu velikog favorita. Želim se fokusirati i odigrati taktički kako treba", zaključio je Đoković.