Spektakularna ceremonija
39

Okončane dječije lige Kantona Sarajevo u nogometu, podijeljeno 240 pehara

N. K.
Spektakularna ceremonija dodjele 240 pehara i 2.880 medalja svim učesnicima dječijih liga Kantona Sarajevo u takmičarskoj sezoni 2022/23. održana je u Sportskom centru "Safet Zajko" u Halilovićima u organizaciji FS Kantona Sarajevo.
Dječija liga Kantona Sarajevo podijeljena je bila u tri lige, i to Liga pretpionira (2009., 2010. i 2011. godište), Liga pjetlića (2012. i 2013. godište) i Liga cicibana (2014. godište i mlađi) koja je u sezoni 2022/23 ukupno brojala 240 selekcija.

Više od 100 nogometnih utakmica odigravalo se svakog vikenda u Sportskom centru "Sobol" u Hotonju, Sportskom centru "Safet Zajko" u Halilovićima, Sportskom centru "Zetra" te Sportskom centru "Igman" Ilidža gdje se sve ukupno takmičilo skoro 3.000 dječaka i djevojčica iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva, a prošle sedmice je završeno i posljednje kolo.

Samoj ceremoniji je pristustvovao i veliki broj trenutnih nogometaša, trenera, sportskih radnika, roditelja i drugih posjetilaca koji su se družili s učesnicima dječijih liga, budućim zvijezdama nogometa u Bosni i Hercegovini.

Fudbalski Savez Kantona Sarajevo se zahvalio svima koji su pružili nesebičnu podršku i dali svoj doprinos za uspješnu realizaciju ovog najmasovnijeg omladinskog, odnosno dječijeg sportskog takmičenja u BiH, posebno Nogometnom Savezu BiH, Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, Gradu Sarajevo, Općini Centar, Udruženju sudija i instruktora Kantona Sarajevo, Udruženju delegata Kantona Sarajevo te našim dugogodišnjim partnerima na projektu JP "Lokom".