Nakon četiri godine
2

Okončana Selimbegovićeva lijepa priča u Njemačkoj, bh. trener dobio otkaz

D. P.
Selimbegović više nije trener kluba (Foto: Jahn Regensburg)
Selimbegović više nije trener kluba (Foto: Jahn Regensburg)
Mladi bosanskohercegovački nogometni stručnjak Mersad Selimbegović dobio je otkaz u ekipi Jahn Regensburga nakon niza loših rezultata u Drugoj njemačkoj ligi.

Selimbegović je odlično ušao u sezonu Cvajte sa svojim Regensburgom, ali je u posljednjim sedmicama ekipa nizala loše rezultate pa je do neke promjene moralo doći.

Regensburg je u posljednjih šest utakmica bez pobjede i ima čak četiri poraza, a posljednji je stigao u subotu od Hanse Rostock (2:0). To je bio i posljednji meč za Selimbegovića na klupi ovog njemačkog kluba.

Ovaj 41-godišnji stručnjak tokom karijere nastupao je za Regensburg, gdje je 2006. godine prešao iz Željezničara. Godinama je postao prava legenda ovog njemačkog kluba, a priliku da vodi s klupe ekipu dobio je 2019. godine.

Tog ljeta 2019. godine prekomandovan je s pozicije asistenta na mjesto glavnog trenera ekipe i tu je boravio skoro četiri godine. Regensburg je vodio na 142 utakmice i relativno mali klub doveo je do gornjeg dijela tabele u Cvajti.

Kako je svojevremeno isticao u razgovoru za Klix.ba, za Selimbegovića je veliki uspjeh boriti se u Cvajti vodeći ekipu s najskromnijim budžetom protiv brojnih velikana njemačkog nogometa.

"Proveo sam nevjerovatan period u Jahnu za kojeg vežem mnogo vrijednih uspomena, pozitivnih iskustava i sportskih uspjeha. Ekipi želim sve najbolje u preostalim utakmicama", naveo je Selimbegović nakon današnjeg otkaza.

Tri kola prije kraja Regensburg se nalazi na pretposljednjem mjestu s 28 bodova. Doigravanje za opstanak u ligi ovom klubu "bježi" dva boda, a siguran opstanak čak šest bodova.