Klixova anketa
122

Okončana osmina finala izbora najboljeg nogometaša: Ispali Ferhatović, Slišković, Halilhodžić...

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Sportska redakcija portala Klix.ba je pauzu u svijetu nogometa zbog pandemije koronavirusa iskoristila kako bi organizovala veliku online anketu u kojoj naši čitatelji biraju najboljeg bh. nogometaša svih vremena.

U završnici su se našla 32 najbolja bh. nogometaša svih vremena prema izboru redakcije portala Klix.ba, a voljom žrijeba odlučeni su parovi šesnaestine finala. Glasanje čitatelja se vrši putem zvanične Facebook stranice Klix Sporta i to tako što se u određenom duelu daje glas jednom od ponuđenih igrača.

Nakon uzbudljivih duela šesnaestine finala uslijedili su još dramatičniji dvoboji u osmini finala. "Derbi" su igrali Miralem Pjanić i Asim Ferhatović Hase. Ova anketa je privukla čak 4.500 glasača na našoj Facebook stranici, a na kraju je trijumf odnijela aktuelna zvijezda Juventusa sa samo stotinjak glasova prednosti. Ipak, Pjanić nije dobio najviše glasova u osmini finala. Čak 3.300 glasova u duelu protiv Blaža Sliškovića dobio je Zvjezdan Misimović, a gusto je bilo i u dvoboju Vahidina Musemića i Predraga Pašića (539:519). U ostalim dvobojima lagane prolaze su ostvarili Edin Džeko, Ivica Osim, Safet Sušić, Sergej Barbarez i Emir Spahić.

Na osnovu ranije poznatog kostura žrijeba poznati su i parovi četvrtfinala: Džeko - Musemić, Osim - Pjanić, Sušić - Misimović te Barbarez - Spahić.

Nakon dvoboja četvrtfinala uslijedit će nastavak nokaut faze duelima polufinala i finala, nakon čega ćemo dobiti i konačnog pobjednika. Glasanje u svakom dvoboju bit će omogućeno 24 sata, a na portalu Klix.ba redovno ćemo vas izvještavati o pobjednicima duela. Dvoboji četvrtfinala počinju od petka (17. april).

Rezultati osmine finala:

- prva strana kostura

Edin Džeko - Meho Kodro 1.100:263 Vahidin Musemić - Predrag Pašić 593:519 Ivica Osim - Vahid Halilhodžić 994:730 Miralem Pjanić - Asim Ferhatović 2.300:2.200

- druga strana kostura

Safet Sušić - Elvir Bolić 1.600:308

Blaž Slišković - Zvjezdan Misimović 870:3.300 Sergej Barbarez - Dušan Bajević 1.400:291 Emir Spahić - Faruk Hadžibegić 800:377

Parovi četvrtfinala:

- prva strana kostura

Edin Džeko - Vahidin Musemić Ivica Osim - Miralem Pjanić

- druga strana kostura

Safet Sušić - Zvjezdan Misimović Sergej Barbarez - Emir Spahić