"Želimo do dvije pobjede"
35

Ohrabrujuće poruke iz redova Zmajeva, Nogometni savez BiH pozvao sve navijače na trening

K. H.
Ibrahim Šehić i Smail Prevljak (Foto: D. S./Klix.ba)
Ibrahim Šehić i Smail Prevljak (Foto: D. S./Klix.ba)
Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine su danas u Trening kampu FK Sarajevo na Butmiru odradili još jedan trening, a medijima su se obratili golman Ibrahim Šehić, pomoćni trener Slaven Musa i napadač Smail Prevljak.

Šehić je rekao da su naši igrači protiv Luksemburga još jednom vidjeli da laganih protivnika nema i da će sigurno ozbiljno shvatiti mečeve protiv Lihtenštajna i Islanda.

"Svi smo svjesni šta se desilo do sada i kako smo podbacili, odnosno koliko se sve okrenulo protiv nas rezultatski. Nismo bili pravi, sami smo krivi za to, a sada imamo šansu da se s novim selektorom iskupimo. Napravili smo razgovore, analizirali, moramo puno toga popraviti i bolje izgledati. U dvije utakmice imamo šansu da ispravimo neke od grešaka koje smo pravili, neće biti lagano ni protiv jednog protivnika i to smo vidjeli protiv Luksemburga, moramo biti maksimalno ozbiljni i fokusirani i da pronađemo naš stil igre i ono što nam odgovora. Cilj nam je uzeti šest bodova", rekao je Šehić pa nastavio:

Ibrahim Šehić (Foto: D. S./Klix.ba)
Ibrahim Šehić (Foto: D. S./Klix.ba)

"Naravno da je dobra stvar što imamo baraž, ali to nam nikada nije trebao biti primaran cilj i da mislimo samo o tome. Cilj nam je bio da kroz kvalifikacije završimo na prva dva mjesta i da se ne brinemo protiv koga ćemo igrati u baražu. Sada, hvala Bogu da smo osvojili Ligu nacija i da imamo tu šansu da odemo i tako na Euro, ali ćemo mi odraditi maksimalno ove utakmice u kvalifikacijama i treba nam šest bodova u naredne dvije utakmice. Na nama je da pokažemo kvalitet i karakter, ovo je jedna skroz nova situacija za nas i svi moramo pokazati kakvi smo i da ova reprezentacija ima kvaliteta da igra na Evropskom prvenstvu."

Nakon toga, medijima se obratio pomoćni trener Slaven Musa koji je rekao da su igrači maksimalno koncentrisani da naredne dvije utakmice odrade maksimalno dobro.

"Sigurno će nam puno značiti pobjeda protiv Lihtenštajna, kako za samopouzdanje tako i za pripremu meča protiv Islanda. Momci znaju u kakvoj smo situaciji, prvi meč protiv Islanda je bio vrhunski, ali imamo tri poraza i jasno je da atmosfera što se tiče rezultata nije najbolja. Spremamo se, koncentrisani smo maksimalno i nadamo se da uz pobjedu možemo pružiti i dobru igru", rekao je Musa.

Slaven Musa (Foto: D. S./Klix.ba)
Slaven Musa (Foto: D. S./Klix.ba)

Također, obratio se i napadač Smail Prevljak koji je rekao da je s novim selektorom Mehom Kodrom došla i pozitivna energija.

"Nadam se da ću i ovdje nastaviti s dobrom formom kao u Herthi, favoriti smo protiv Lihtenštajna i trebali bi slaviti u tom meču, što će biti dobro za samopouzdanje. Sigurno da je došla pozitivna energija s novim selektorom, ali to trebamo prenijeti na teren i vidjet ćemo šta će se desiti", rekao je Prevljak.

Smail Prevljak (Foto: D. S./Klix.ba)
Smail Prevljak (Foto: D. S./Klix.ba)

Kako su naveli iz Nogometnog saveza BiH, sutrašnji trening na istom mjestu, a koji će biti održan u 10:30 sati, bit će otvoren za javnost.

"Pozivamo sve fanove naše reprezentacije da dođu na Butmir i pruže podršku Zmajevima na pripremama za utakmice sa Lihtenštajnom i Islandom", poručili su iz Nogometnog saveza BiH.