Praznik nogometa
42

Ogromno interesovanje za derbi Željezničara i Sarajeva, sprema se spektakl u nedjelju

N. K.
(Foto: I. L./Klix.ba)
Interesovanje za gradski derbi između Željezničara i Sarajeva je ogromno, ako je suditi prema prvom danu prodaje ulaznica za utakmicu koja se igra u nedjelju na stadionu Grbavica od 20:00 sati.
Kako je zabilježio reporter portala Klix.ba, ispred stadiona Grbavica danas su stvoreni veliki redovi navijača Željezničara koji čekaju na kupovinu ulaznica. Gotovo izvjesno je da će stadion biti rasprodat prije posljednjeg dana prodaje ulaznica.

Prodaja je počela u Shopu FK Željezničar jutros u 9:30 i trajat će do 17:30 sati, a u istom terminu će se moći kupiti ulaznice sutra i u subotu. Ova prodaja važi samo za aktivne članove. Iz Željezničara su najavili da aktivni član može kupiti maksimalno dvije ulaznice. Slobodna prodaja će biti u nedjelju od 11:00 sati u kućicama ispred stadiona.

Cijene ulaznica su sljedeće: Jug - 5 KM, Sjever - 12 KM (za aktivne članove 10 KM), Istok - 15 KM (za aktivne članove 12 KM) i Zapad A1 - 35 KM (za aktivne članove 30 KM).

Zbog ograničenog kapaciteta i sigurnosnih razloga svi posjetioci, uključujući i djecu, moraju imati ulaznicu. Kapije na ulazima za južnu, sjevernu i zapadnu tribinu se otvaraju u 17:00 sati, a na istočnu tribinu u 18:45 sati. Obustava saobraćaja će biti na snazi od 16:00 sati u ulicama Bulevar Ivice Osima i Topal Osman paše. Na južnu tribinu će se ulaziti preko zapadne tribine.

Jutros je krenula prodaja ulaznica i za navijače Sarajeva, a kupovina je moguća samo uz pokaz validne članske karte kluba s Koševa. Također, naglašeno je da jedna članska vrijedi jednoj ulaznici.

Prodajna mjesta su FSK Official Store Titova (Maršala Tita 38b) od 8:00 do 20:00 sati te FKS Official Store Ferhadija (prekoputa Ekonomskog fakulteta) od 9:00 do 21:00 sata.

Podsjetimo, utakmica se igra u nedjelju s početkom od 20:00 sati.