Niko ga ništa ne pita
48

Ogromni problemi unutar Lazija, Sarri bi mogao napustiti klub zbog očajne transfer politike

K. H.
Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Italijanski stručnjak Marizio Sarri razmišlja o napuštanju klupe Lazija nakon što je klub još jednom u potpunosti zakazao u januarskom prijelaznom roku.

Naime, mediji u Italiji pišu da je ovaj stručnjak bio iznenađen potpisom igrača Jovanea Cabrala, koji je ujedno i jedino ime koje je pojačalo klub u ovom prijelaznom roku.

Rai Sport piše da su Sarri i njegovo osoblje bili toliko iznenađeni potpisom ovog igrača da su odmah "požurili" pogledati neke od njegovih videosnimaka na internetu, a dalje dodaju kako u klubu postoji veliko nepovjerenje između trenera i sportskog direktora Iglija Tarea.

Il Messaggero piše da je Sarri čak rekao vlasniku kluba Claudiju Lotitu da će ostati u klubu samo pod uslovom da Tare ode, a Corriere dello Sport dodaje da ovaj stručnjak želi biti više uključen u klupske izbore pojačanja i zbog toga je odgodio produženje ugovora.

Za kraj se navodi da je Sarri trebao produžiti ugovor s Lazijom od ljeta 2025. godine, ali da sada razmišlja o tome i da bi uskoro, ukoliko se situacija u klubu ne promijeni, mogao napustiti ovaj tim iz Rima.