Nogomet
15

Ogromni Akinfenwa odveo Wimbledon na Wembley, zbog šale o njemu komentator prasnuo u smijeh

Klix.ba
Adebayo Akinfenwa (Foto: AFP)
Adebayo Akinfenwa (Foto: AFP)
Napadač AFC Wimbledona Adebayo Akinfenwa smatra se "najsnažnijim fudbalerom" na svijetu, barem je najsnažniji na popularnoj igrici FIFA-a.

Ovaj 34-godišnji napadač svojim pogotkom protiv Accringtona protekle serijede pomogao je AFC Wimbledonu da se plasira u finale play offa Sky Bet League 2 (četvrte lige u engleskom fudbalu). Finale će se igrati na prekrasnom Wemleyu.

AFC Wimbledon je protiv Accingtona odigrao 2:2 u gostima te sa ukupnih 3:2 u dvomeču prošao dalje. Akinfenwa je pogodio pri rezultatu 2:0 za Accrington i time je pomogao AFC Wimbledonu da izbori produžetke u kojima je Taylor u 104. minuti pogodio za prolaz AFC Wimbledona u finale.

Tokom analize meča, uživo sa stadiona javio je nestašni Ian Holloway, bivši trener Quenns Park Rangersa, Leicester Cirtyja i Crystal Palacea, te se tom prilikom našalio na račun Akinfenwe čime je u neugodnu situaciju doveo komentatora Sky Sportsa koji se nekontolirano smijao.

"Čuo sam da je imao brata blizanca, ali ga je pojeo", kazao je Holloway za Akinfenwu, a onda je pokušavao komplimentima uljepšati situaciju.

Akinfenwa je već dugo poznat iako igra u AFC Wimbledonu. Prepoznatljiv je po svojoj kilaži i snazi. Napadač je težak 110 kg, a na benču podiže 190 kg.

Nakon šale na njegov račun Akinfenwa je postavio videozapis koji je odgovorio Hollowayu. Finale play offa za plasman u League 1 igrat će se 30 maja, a protivnik AFC WImbledona je Plymouth Argyle.