Saopštenje FK Sarajevo
0

"Ograđujemo se od dešavanja na stadionu Koševo"

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Povodom žalosnih i nemilih događaja koji su se dogodili u srijedu, 21. aprila, na stadionu "Asim Ferhatović - Hase", na utakmici FK Sarajevo - NK Široki Brijeg, FK Sarajevo se ogradilo od sramotnog ponašanja i rušilačkih aktivnosti i istaklo da ne podržava takav način iskazivanja "ljubavi" prema ovom klubu.

Čelnici FK Sarajevo iskoristili su priliku da istaknu da je klub na čijem su čelu najuspješniji klub u BiH, koji je u zadnje četiri godine napravio velike korake naprijed (u vrijeme svjetske krize i recesije) u takmičarskom, finansijskom, organizacionom, kao i u smislu poboljšanja ukupne infrastrukture.

Kao dokaz uspješnog rada, čelnici FK Sarajevo su naglasili da su dobili članstvo u Evropskoj asocijaciji uspješnih klubova, među gigantima kao što su Bayern, Real, Hamburg, Ajax, Barcelona itd.

Iz FK Sarajevo su u saopštenju za javnost pristiglom na našu adresu pozvali nadležne organe da po službenoj dužnosti poduzmu sve potrebne aktivnosti iz svoje nadležnosti, identifikuju sva pravna i fizička lica koja su odgovorna za gore navedeno ponašanje, a izgrednike sankcionišu.