Dok ga mnogi tjeraju
60

Ogorčeni trener Bayerna zna ko je kriv za debakl: U normalnim okolnostima to se ne dešava

D. P.
Tuchel je bio bijesan nakon utakmice (Foto: EPA-EFE)
Tuchel je bio bijesan nakon utakmice (Foto: EPA-EFE)
Iako ga smatraju glavnim krivcem za potpuni debakl protiv Bayer Leverkusena, trener Bayerna Thomas Tuchel pronašao je krivca u svojoj odbrani.
Bayer je u direktnom okršaju za vrh tabele savladao Bayern i povećao svoju prednost na velikih pet bodova. Iako još uvijek ima mnogo da se igra, Apotekari još uvijek nisu poraženi i ne djeluje da mogu negdje "prosuti" pet bodova prednosti.

Trener Bayerna Thomas Tuchel već mjesecima je na udaru navijača i javnosti, a to će pogotovo biti evidentno nakon poraza u derbiju sezone. Posebno jer je svojim rotacijama i čudnim odlukama direktno utjecao na rezultat.

Tuchel je izveo pet igrača nazad, na klupi ostavio Joshuu Kimmicha, a stavio je nedovoljno dokazanog Sachu Boeya na poziciju lijevog beka i vidjelo se da doskorašnji igrač Galatasaraya ima mnogo problema sa čuvanjem protivničkih igrača tokom svih 90 minuta.

No, Tuchel je krivicu za debakl pronašao u odbrani. Djelomično je i preuzeo odgovornost za odabir sastava, no smatra da se prvi gol jednostavno "ne smije dogoditi u normalnim okolnostima".

"Prvi gol kojeg smo primili je nešto što se u normalnim okolnostima ne može desiti s pet igrača nazad. Ne može se desiti ako je nazad pet igrača. Čim je počelo drugo poluvrijeme, primili smo gol nakon 'jedan-dva' kombinacije, a to je prejeftino", rekao je Tuchel pa obrazložio svoje čudne odluke:

"Naravno da je igranje Boeya na lijevoj strani i naša odgovornost, ali smo ga trebali tu zbog brzine kako bi se nadmetao s Tellom i Frimpongom. Svi su spavali kod prvog gola, a to je jeftin način da poklonite protivniku gol na početku", dodao je ogorčeni Tuchel.

Čini se da nakon 11 uzastopnih titula, trofej konačno izmiče Bayernu iz ruku, iako je prednost od pet bodova još uvijek dostižna. No, kako Leverkusen igra i s obzirom da nema poraz u dosadašnjem dijelu sezone, Bavarci sasvim sigurno imaju razloga za brigu.

U narednom kolu Leverkusen gostuje Heidenheimu, dok će Bayern na noge Bochumu.