Obostrana želja
61

Ognjen Vranješ na ljeto oživljava karijeru povratkom u AEK

Klix.ba
Ognjen Vranješ (Foto: Instagram)
Ognjen Vranješ (Foto: Instagram)
Prekriženi reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ (29) mogao bi se vratiti u Grčku i oživiti svoju nogometnu karijeru, javljaju belgijski mediji.

Bh. defanzivac se već dugo nalazi u neriješenom statusu u Anderlechtu, gdje mu čak nije omogućeno ni da trenira s drugim timom pa Vranješ željno iščekuje da napusti Brisel.

Reagovao je AEK, klub iz kojeg je Vranješ i stigao u Anderlecht prošlog ljeta za tri miliona eura. Klub iz Atine bi ga rado ponovo vidio u svojim redovima, zbog čega je predstavnik grčkog kluba boravio u Belgiji.

Ipak, problem je Vranješova plata pa bi Grci voljeli da ga posude, a da mu pritom Anderlecht isplaćuje zaradu garantovanu ugovorom.

Defanzivac bi se očito rado vratio u AEK, čiji ga navijači obožavaju, što neprestano pokazuju porukama na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Vranješu su najveći problemi u Anderlechtu, kako su priznali i klupski čelnici, predstavljali skandali koji nemaju veze s nogometom, a zbog toga ga je i selektor Robert Prosinečki odlučio prekrižiti iz reprezentacije BiH.