Nogomet
15

Ognjen Todorović napušta FK Sarajevo: Iza mene su dvije prelijepe godine

Klix.ba
Ognjen Todorović (Foto: Klix.ba)
Ognjen Todorović (Foto: Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo u proljetni dio BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine za sezonu 2014/15 ući će bez Ognjena Todorovića. Naime, ugovor između igrača i kluba ističe krajem decembra tekuće godine.

"U nezgodnom periodu sam se povrijedio i teško sam se vratio poslije povrede. Jednostavno, nisam dobivao minutažu onoliko koliko sam htio i razišli smo se na jedan jako korektan i lijep način. U posljednje dvije godine, koliko sam boravio u FK Sarajevo, bilo je uspona i padova, ali je bilo i prelijepih trenutaka, kao što je osvajanje Kupa, nastupi u Evropi. Iza mene su dvije prelijepe godine i sretan sam što sam bio dio ovog kluba.", kazao je Ognjen Todorović, dodavši:

"Zahvalio bih se ovim putem navijačima koji su u posljednje dvije godine pružali veliku podršku, kako meni, tako i klubu. Momcima želim da nastave tamo gdje smo stali nakon posljednjeg kola jesenjeg dijela prvenstva".

Ognjen Todorović je u redove FK Sarajevo stigao u sezoni 2012/13 iz izraelskog kluba Maccabi Petah Tikva FC. Prethodno, nosio je i dres Slavije. Debitovao je za Sarajevo na utakmici protiv Čelika u Zenici, 2. marta 2013. godine, a u bordo dresu je odigrao ukupno 59 utakmica i postigao 10 golova.

Rođeni Zeničanin je u toku ove sezone nastupio na 11 utakmica, postigao jedan gol i upisao jednu asistenciju. Na terenu je ukupno proveo 381 minutu.