Nogomet
83

Oglečevac: Sarajevo je mnogo uložilo u ekipu, ali Čelik ima svoje adute

Piše: D. B.
Nedim Oglečevac
Nedim Oglečevac
Stadion Bilino Polje u Zenici će u subotu biti mjesto okršaja Čelika i Sarajeva u okviru 5. kola BHT Premijer lige BiH. Nogometaš zeničkog kluba Nedim Oglečevac očekuje dobru utakmicu između starih rivala te vjeruje da Čelik ima svoje adute protiv aktuelnog prvaka.

Čelik nakon četiri odigrana kola ima dvije pobjede, jedan remi i jedan poraz te se sa sedam osvojenih bodova nalazi na četvrtom mjestu na tabeli. Zeničani su zadovoljni dosad obavljenim poslom.

"Mislim da je ekipa sasvim solidno otvorila ovu sezonu, što pokazuje i pozicija na tabeli. Svi igrači u timu su spremni da odgovore na zahtjeve stručnog štaba, naporno treniramo i trudimo se da se što bolje pripremimo za utakmice", izjavio je Oglečevac.

Naredni protivnik će biti aktuelni prvak Sarajevo.

"Jasno nam je da je Sarajevo mnogo uložilo u ekipu i da su njihova očekivanja velika, ali mi imamo svoje adute, pa se nadam dobroj utakmici starih rivala na Bilinom Polju. Oba kluba su doživjela poraze u 4. kolu Premijer lige BiH, tako da bi poraz bio veoma loš", rekao je nogometaš Čelika.

Prvak zaslužuje respekt, ali se Zeničani ne predaju.

"Sarajevo je ostalo bez Cimirota i Stojčeva, koji su sasvim sigurno bili glavni nosioci igre ovog tima. No, ekipa i dalje ima dovoljan broj kvalitetnih igrača, tako da Čeliku neće biti lako. Ipak, mi najviše gledamo sebe i svoju igru, nadam se da će naša ekipa biti na visokom nivou", kazao je Oglečevac.

Čelik prije svega želi osigurati opstanak, a onda i tražiti što bolju poziciju.

"Cilj Čelika je prije svega osigurati opstanak u društvu najboljih. Znamo da je prvenstvo ove godine dosta teže i sigurno je da će se sve ekipe boriti do posljednjeg kola, kako za opstanak, tako i za sami vrh tabele, ali i za mjesta koja vode u evropska takmičenja. Smatram da imamo ekipu za velike stvari, ali vidjet ćemo šta nam donosi preostali dio prvenstva", riječi su dvadesetčetverogodišnjeg krilnog igrača.

Nakon dolaska iz Slavije Oglečevac zasad ne dobija priliku da se dokaže, pa se nada da će se to promijeniti.

"Kao i svaki igrač, želim da igram. Na treninzima dajem sve od sebe, dobro radim, pa se nadam da će to trener primijetiti i dati mi šansu da pokažem koliko mogu u dresu Čelika", završio je Oglečevac.