Nakon meča u Zenici
130

Oglasio se i grčki savez: Nema opravdanja za nasilje nad našim igračima

Klix.ba
Nakon utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo odigrane u petak navečer na Bilinom Polju u Zenici između BiH i Grčke o nemilim scenama koje su pratile završetak meča oglasili su se i iz Nogometnog saveza Grčke.

"Službeno i javno priznanje Nogometnog saveza BiH o tome šta se dogodilo odmah nakon utakmice u Zenici je čin iskrenog priznavanja stvarne odgovornosti za dešavanja koja je mogla vidjeti cijela Evropa", naveli su u saopćenju za javnost.

Istakli su i da su navijači BiH stvorili izuzetno neprijateljsku atmosferu na stadionu te da grčki navijači niti savez nisu imali veze sa dešavanjima na Bilinom Polju, a naveli su i kako bh. navijači nisu dozvolili da se čuje nacionalna himna Grčke.

"To je nepravedan i nespretan pokušaj izvrtanja činjenica kojim se počinitelji žele predstaviti kao navodne žrtve", navodi se u saopćenju grčkog saveza koji ističe da "nijedan član grčke delegacije niti igrač nije izazvao ni minimum napetosti", a dodaju da se to može vidjeti i na videosnimcima utakmice.

U saopćenju stoji i da slavlje njihovih navijača i igrača nije moglo predstavljati izazivanje protivnika te stoga nema opravdanja za nasilje nad dvojicom grčkih igrača.

"Grčki nogometaši su svojim sportskim rezultatima, kako i reprezentaciji, tako i u domaćim i evropskim klubovima, pokazali da su dostojni ambasadori i predvodnici fair playja", poručuju iz saveza.