Pojašnjenje iz Švedske
11

Oglasio se i Ahmedhodžićev klub: Kontaktirali smo NS BiH, znaju zašto nije došao

E. B.
Anel Ahmedhodžić
Anel Ahmedhodžić
Ne stišava s bura nakon što se Anel Ahmedhodžić nije pojavio jučer na pripremama nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je najprije izdao saopćenje u kojem je najoštrije osudio Ahmedhodžićev postupak.

"Zvanična informacija o tome zašto se nije pojavio u zakazano vrijeme još uvijek nije stigla ni od Ahmedhodžića niti od njegovog kluba. Ovakvo ponašanje u najmanju ruku je nekorektno i neodgovorno, posebno što su se informacije o njegovom izostanku sa ovog okupljanja već ranije pojavile u javnosti, od ljudi bliskih Ahmedhodžiću. U ovom slučaju izostao je patriotizam koji se toliko pojavljivao u ranijim izjavama, kao i poštovanje prema saigračima i državi, čiji dres bi trebalo da bude svetinja za svakog igrača", saopćili su iz Nogometnog savez Bosne i Hercegovine.

Sinoć se oglasio i Ahmedhodžić na Instagramu, te je poručio da je u izolaciji nakon što je jedan član ekipe testiran pozitivno na koronavirus.

Danas je i njegov klub Malmö FF izdao saopćenje u kojem potvrđuje Ahmedhodžićev iskaz, ali i dodaje kako je švedski klub kontaktirao Nogometni savez BiH.

"Kontaktirao sam Nogometni savezom BiH i objasnio trenutnu situaciju u klubu. Anel ima lakšu povredu, a također smo otkrili i jednog igrača zaraženog kronavirusom pa ne dozvoljavamo Anelu da putuje", objavio je švedski klub izjavu sportskog direktora Daniela Anderssona.

Kako piše švedski medij Kvällsposten, Andersson je kontakrirao NS BiH još u nedjelju navečer.